Londra și un dor de ducă..

London, my favourite town of all!

Da, îmi place Londra pentru aerul ei de poveste închegat în prezent, pentru verdele care pare că se află pretutindeni, pentru amestecul de fețe care însoțește călătorul la tot pasul. Un oraș cu nou și vechi, nehotărât parcă dacă să cedeze în fața aroganței modernismului sau să-și destăinuie paginile de povești cu regi și cu regine.

DSC04511

Am regăsit acest minunat oraș după 6 ani de la prima întâlnire, într-o vară domoală, cu miros de iarbă tunsă, cu clădiri înșirate pe ațe de smoală, unele întortocheate și pline de curioși, altele bine dosite căutând pețitori.

DSC04491 DSC04505 DSC04513

Le-am luat pe rând: am pornit de la palat (Buckingham Palace) – fără trăsură sau alai, ne-am răcorit în parcuri cu alei de țărână, am înmuiat privirile în opere de artă și ne-am lăcomit la mâncăruri servite din te miri ce colț de stradă, dornici de experiențe inedite.DSC04406

DSC04574

DSC04529

Picture 046

Am avut noroc. Soarele ne-a însoțit pasul și a zugrăvit bucuros cărămizi ruginii și pereți de cretă albă, albastră sau roz bon-bon. Am văzut și roți metalice uriașe care pluteau deasupra Tamisei întunecate, oameni dornici de o plimbare amețitoare care se buluceau nestingheriți pe malul apei, ba privind în sus spre caruselul vertical, ba privind în zare la turnuri de Big Ben. DSC04600 DSC04632

Rozete încântătoare dansau pe fațade vechi și vafe ascuțite ornau acoperișurile, unele aruncate într-un vârf de catedrală, altele agățate pe un fir de pod albastru. Bărcile spumegau necontenit și pufăiau sub nori de vată argintie. Flori colorate bucurau ferestrele, în timp ce calești mecanice hurducăiau pe bulevarde sugrumate de curioși.

O poveste cu multe tâlcuri, cu cavaleri și prințese, cu poduri și castele, comori și drumuri subterane.

Orașul de care m-am îndrăgostit și pe care abia aștept să îl revăd!

DSC04696 DSC04846 Picture 076 DSC04876 DSC04871

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s