Easy guide spre Barcelona

Gata?! Te-ai hotărât?

Acum e simplu: rezervă-ți un bilet de avion din timp – 6 luni ar trebui să îți garanteze un preț bun, cel puțin la companiile low cost. Da, pare înspăimântător, este o perioadă lungă de așteptare, perioada în care se pot întâmpla multe..dar, daca știi ce îți dorești și vrei să te încadrezi într-un buget redus, trebuie să profiți de ofertele companiilor aeriene.

Cam așa a fost la noi:

Transportul

Am zburat cu Blue Air (aprox. 80 eur/persoană), prețul redus al biletului permițându-ne doar bagaje de cabină (condiții călătorie) – acest lucru însă nu a fost un impediment.

De pe aeroportul El Prat, conexiunea cu orașul Barcelona a fost foarte simplă:

Am ales să ne deplasăm cu TRENUL- de la terminalul 2 al aeroportului, ne-am îndreptat către gară (RENFE); biletele de călătorie le poți cumpăra de la ghișeu sau de la aparatele plasate în gară. Biletul costa 4,5 eur/adult/călătorie dar există o variantă avantajoasă: 10 eur o cartelă de 10 călătorii, valabilă pentru tren/autobuz/metrou. Călătoria cu trenul durează aprox. 20 min. până la stația SANTS (Sants Estacio), de unde se poate lua metroul către orice zonă a orașului (harta metrou).

Trenul nu este singura variantă de transport, există și posibilitatea deplasării cu AUTOBUZUL (5,9 eur/călătorie) sau METROUL, depinde unde anume vrei să ajungi în oraș.

Cazare

Noi am preferat varianta închirierii unui apartament, prețul fiind mai bun decât cel pentru un hotel care să ofere aceleași condiții de cazare (localizare în centru/suficient spațiu pentru două cupluri). Ce înseamnă preț mai bun? Pentru noi a presupus o cheltuială în valoare de 290 eur/familie pentru 7 nopți de cazare.

Ce am vizitat

Această prezentare necesită JavaScript.

Ce nu am vizitat dar ne-ar fi plăcut să vizităm

Sunt multe locuri frumoase în acest oraș, depinde cât timp ai la dispoziție.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s