Robbie Williams – Wembley, UK, Take the Crown Tour – episodul 1

RW – The greatest guilty pleasure of all!!!

De când mă știu mi-am dorit să văd un concert pe Wembley. Ca orice lucru pe care ți-l dorești cu atât de multă ardoare, cauți să faci tot ce îți stă în putință pentru a ți se îndeplini.

Cum a început?! O prietenă mai veche a fost complice: mi-a oferit un DVD al concertului „Robbie Williams live at Knebworth” care…m-a cucerit!! Drept urmare, ce alt artist mi-aș fi putut dori sa văd pe arena din Londra?! 🙂

Era pentru prima dată când aveam să mă întâlnesc cu fanatismul englez, la el acasă. Nu eram pregătită, nu știam ce înseamnă în cultura engleză a fi fan. La Londra venisem împreună cu familia și alți prieteni, cu câteva zile înainte de concert. În fiecare seară, cum veneam din oraș, în stația de metrou care ne lăsa aproape de apartamentul închiriat, zăream curbura metalică a stadionului Wembley. O încântare!! Abia așteptam momentul în care urma să pășesc pe gazon!

IMG_3822

În ziua concertului, am plecat dimineața spre arenă (citisem pe forumuri că daca îmi doresc o experiență inedită va trebui să aștept mai multe ore). Eram singură, prietenele mele urmând să vină mai tărziu…La stadion, deși nu era trecut de ora 9 dimineața, o mare de oameni era așezată în rând. Fiecare dintre ei era pregătit cu scaun de camping, pături, (unii dormiseră peste noapte în fața stadionului), umbrelă de soare (vremea a fost superbă), cremă pentru protecție UV, mâncare, băutură și alte lucruri care să le facă așteptarea mai scurtă/plăcută. Eu nu aveam nimic, în afara unei sticle de apă. Timpul mi l-am petrecut ascultând muzică din boxele montate pe fiecare stâlp al stadionului, am navigat pe net riscând consumul bateriei..am reușit chiar să și plec la un moment dat la masă.

IMG_3827

 

Porțile s-au deschis la ora 16.00. În fața gardienilor, la prima barieră, toți au aruncat în pubele special aduse tot ceea ce nu era admis pe stadion – toate acareturile, de la umbrelă, scaune, corturi etc. Am reușit să ajungem în incinta stadionului care era imens..noi, în partea opusă a scenei. Atunci îmi amintesc ca am alergat – îmi doream prea mult un loc în față ca să mai conteze altceva…și, am reușit!!

În deschiderea concertului a cântat Olly Murs. Carismatic și plin de viață a reușit să ridice în picioare stadionul. Deși nu mă număr printre fanii săi, m-am simțit foarte bine – era un semn că va fi o seară frumoasă!

IMG_3851

Dupa 7 ani de absență, acest turneu îl readuce pe scenă pe Robbie Williams care a început show-ul exact la ora 21.00. A avut o intrare spectaculoasă ce a dus mulțimea în pragul exaltării: de pe una din platformele superioare ale scenei a coborât spre public, atârnat de o sfoară.

IMG_3834

„Let me reintroduce myself! I am Robert Fucking Williams, you are Wembley and your ass is mine!” 

Ce nebunie după o singură frază rostită!! Un mix de aroganță și nesiguranță, o plăcere nebună de a intra în contact cu plublicul și în același timp o frică imensă de tot ceea ce presupune de fapt acest lucru – poate că aceasta este cheia longevității sale: vulnerabilitatea sa dar și nebunia de a-i face față. „A real entertainer” care într-un mod absurd își întreabă publicul dacă dorește să îmbătrânească împreună! Perfect ilustrând aceste contradicții, scena a oferit un spectacol vizual „hiperbolic”, cu siluete metalice imense, foc și apă, baloane, confetti și, la final, un foc de artificii.

Am fost atât de prinsă în tot ceea ce se întâmpla în jurul meu, încât am făcut doar câteva poze…sper să mă credeți pe cuvânt – mărturie îmi stau faptele de după!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s