Robbie Williams – Swings Both Ways, Ziggo Dome, Amsterdam

Alt an, alt turneu (Swings Both Ways), același Robbie Williams. Sau nu?! Primeam „la pachet ” un oraș, Amsterdam, o metropolă aglomerată, cu viață de noapte tumultoasă, împreună cu un concert de swing. Discrepant – ai zice- la prima vedere, dar s-au cuplat perfect!

Ziggo Dome arată bine! Amplasată lângă Amsterdam Arena, această sală de spectacole este înconjurată de magazine și noduri de transport feroviar. Am ajuns dimineața la arenă, deja aveam experiență și știam că dacă vreau un loc în față trebuie să sacrific o zi întreagă din vacanța mea la Amsterdam. Am avut timp să socializez cu fani din întreaga Europă, dar cei mai mulți dintre ei erau din Germania – am înțeles că iau concertele foarte în serios. Frumos, civilizat, ne-am așezat la rând unii în spatele celorlalți. Aveam chiar și un număr de ordine primit de la cei care veniseră primii (da, recunosc, nu mulți fac asta..asta, adică să-și petreacă ore în șir în așteptarea unui concert).

Destul de frig, îmi amintesc, deși era luna mai. Timpul a trecut repede, am putut pleca să mâncăm fără să ne pierdem locul. Gardienii au fost foarte amabili, ne-au explicat cum este arena, unde este poziționată scena, care sunt culoarele de mers. La ora 16.00 s-au deschis porțile și am intrat. Îmi amintesc că mulți se opreau să-și cumpere suveniruri (??!!) însă cei mai mulți dintre noi eram preocupați să ajungem cât mai în față. Și așa s-a și întâmplat – am ales cel mai potrivit loc pentru a vedea spectacolul. Până a început concertul nu ne-am mișcat de la locul nostru – nici măcar la toaletă. Am observat însă că oamenii circulau, își luau băuturi și mâncare din interiorul arenei.

La ora 21.00, cortina din catifea s-a ridicat și RW a intrat pe scenă. Același salut consacrat (Good evening ladies and gentlemen, my name in Robert Fucking Williams and for the next two hours your ass is mine!) care ridică sala în picioare; fetele (mai ales) strigau și aplaudau cu putere. Un show diferit, ca un musical, cu pene colorate, dansatori și dansatoare, costume cu paiete, pantofi de lac și pălării. O piesă de teatru cu confetti și spectatori zgomotoși.

Bineînțeles, RW a interacționat cu publicul, știe să facă foarte bine acest lucru: te face parte a show-ului, te invită să cânți alături de el și să dansezi.

Cele două ore de spectacol au trecut repede, eu, deja făcându-mi planul pentru următorul concert! 🙂
10252014_10203877671688797_6120398414893594928_n 10177453_10203877674728873_636794074787441504_n

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s