Thasos – vacanță la Marea Egee

În Thasos mi-a plăcut cel mai mult la început de septembrie. Vremea este mult mai blândă și soarele mult mai plăcut decât în mijlocul verii. Poți sta pe șezlong tolănit ore în șir fără să fii în pericol prea mare de a te arde…deși, e bine să nu uiți crema de protecție UV acasă!

Prețurile, evident, sunt mai mici în această perioadă a anului (un motiv în plus să alegi sfârșitul de sezon).

Noi am plecat cu mașina. Aveam să ajungem la destinație după un drum de vreo 10-11 ore (vezi ruta aici). Hotelul (Iliomare), aflat în stațiunea Skala Prinos, ne-a oferit condiții foarte bune de cazare: plajă îngrijită, mâncare foarte  bună și curățenie.

DSC05307DSC05406

DSC05423

Unde-i de mers în Thasos?

  • Plaja Makryammos – o plajă privată  la care are acces oricine plătește biletul de intrare. Nisip fin, loc de joacă pentru copii, restaurant, șezlonguri și umbreluțe, apă limpede și albastră.DSC05533DSC05527DSC05525DSC05523DSC05514DSC05513DSC05507
  • Plaja de marmură (Marble Beach) – este mică și extrem de frumoasă însă poate fi aglomerată. Dacă te hotărăști să mergi acolo, fă-o de dimineață. Accesul este liber dar drumul este destul de anevoios pentru că este neasfaltat. Poți lăsa mașina în parcarea special amenajată.

IMG_4146

  • Plaja paradis (Paradise beach) – este o plajă superbă, cu nisip fin, cu taverne și suficient de lungă. Este frumos amenajată, cu umbrele, scaune și parcare.DSC05280 DSC05263 DSC05281 DSC05264
  • Giola – o piscină naturală, ascunsă de ochii multor turiști. Ideală pentru cei care vor să facă sărituri sau scufundări. Ca să ajungi aici trebuie să cobori pe munte, printre stânci și bolovani. Dar merită! Parcarea este departe…

DSC05258

  • Golden Beach– se află în stațiunea Skala Potamia, stațiune pentru familii cu copii, cu plajă întinsă și nisip fin. Nu este spectaculoasă însă este foarte comodă- bazaruri, taverne, brutării, piețe.
  • Atsapas Beach – o plajă liniștită, cu nisip fin și apă limpede, tocmai bună pentru cei care vor să meargă cu copiii. Găsești acolo tot ce ai nevoie: parcare, șezlonguri și umbrele.DSC05389DSC05386DSC05365DSC05358DSC05355
  • plaja din Skala Maries – o stațiune pescărească cu plajă mică, înconjurată de taverne cu mâncare excelentă. Noi am mâncat foarte bine la The crazy shrimp și la Taverna Alfas.

DSC05391

Ce ne-a plăcut mult a fost un sătuc de munte – Theologos. Ți-l recomand cu căldură. Aici poți mânca multe dintre specialitățile insulei și te poți plimba pe străduțele înguste și umbrite.

DSC05215DSC05213DSC05211

Plajele pentru scufundări sunt numeroase, noi am fost la câteva dintre ele:

Thasos – una din insulele mele preferate din Grecia. Am mers de câteva ori acolo și de fiecare dată ne-am simțit foarte bine – este o insulă aproape de noi, cu plaje foarte frumoase și oameni primitori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s