MUSE cu „Drones World Tour”, a doua oara la București

Pe Muse i-am întâlnit prima dată în 2007, pe stadionul național de rugby. Și atunci, ca și acum, mi s-a părut unul dintre cele mai bune concerte la care am mers vreodată.

Este primul concert la care, în ciuda celor 33°C din Piața Constituției, nu am suferit de foame sau de sete. Deși am stat în primul rând, am reușit să mergem să ne aprovizionăm cu apă și mâncare (hot dog) fără să ne pierdem locurile. Organizatorii au pus puncte de vânzare la fiecare inel (categorie de bilet), ceea ce s-a dovedit a fi un mare plus al acestui concert. Din păcate, accesul în piață s-a făcut după ora anunțată oficial de către organizatori, adica undeva după ora 17.00 – prima trupă, cei de la EYEDROPS au cântat practic în lipsa audienței, noi toți aflându-ne încă la porți. Am prins puțin din spectacolul lor, măcar atât – din fericire!! O trupă foarte bună, de rock alternativ, indie, cu mare priză la public („Bicicleta” una din melodiile lor de succes).

IMG_7436
EYEDROPS

Au urmat apoi BIRTH OF JOY – o trupă olandeză de rock și cei de la FIRMA.

IMG_7454
BIRTH OF JOY
IMG_7452
FIRMA

MUSE au început cu Psycho, fix la 21.30, fără introducere și fără prea mare suspans. Toată lumea a început să sară și să cânte! Solistul trupei, Matthew Bellamy, are o tehnică vocală ireproșabilă și, chiar dacă nu a relaționat prea mult cu publicul (cu excepția câtorva cuvinte în limba română – nu mi le mai amintesc), a reușit totuși să creeze o atmosferă degajată și să zicem..unitară. Mi-au plăcut foarte mult și proiecțiile de pe ecranele mobile pe care au rulat imagini despre sau dinspre viitor, cu stele și oameni robotici. Toți cei din jurul meu cântau și săreau, mai ales când s-au lansat baloanele imense și toți doream să le atingem sau când ne-am scuturat de omuleții confetti care ne intraseră și-n gură!!

IMG_7450Au cântat foooarte bine, din primul rând sunetul nu a avut cusur! Au fost și piese exclusiv instrumentale, timp în care solistul s-a bucurat de îmbrățișările iubitei sale care se afla pe scenă, undeva ferită de ochii mulțimii.IMG_7455 IMG_7457 IMG_7465 IMG_7464 IMG_7462 IMG_7459 IMG_7461

N-au avut bis, au terminat brusc și toată lumea a înțeles repede că e momentul să plece spre casă – nu prea sunt obișnuită cu genul acesta de încheiere, mai ales după un show care mi-a plăcut atât de mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s