Easy comes, easy goes – prajitura cu lapte

Astăzi copiii au început școala: unii cu drag, alții încă visând la ulițele de la țară sau la plajele cu soare. Eu am început cu o prăjitură. Abia am revenit din vacanță și am zis că începerea școlii ar fi bine să o sărbătorim așa cum putem mai bine! Cel puțin încercăm să găsim un motiv de bucurie…

Nimic sofisticat, simplu ca bună-ziua, o prăjitură supra-numită și „prăjitura deșteaptă”. E veche rețeta, am gustat-o prima dată la o petrecere în familie cu câțiva ani în urmă când, pe lângă gustul său suav de lapte, m-a uimit felul în care am aflat că își separă straturile.

Iată de ce ai nevoie:

  • 8 ouă
  • 250 grame unt
  • 250 grame făină
  • 250 grame zahăr
  • 1 litru lapte
  • mirodenii (semințele de la 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie)

Separă gălbenușurile de albușuri. Bate foarte bine albușurile cu un praf de sare și apoi lasă deoparte. Gălbenușurile freacă-le cu zahărul până când devin aurii și cremoase, pune untul topit și răcit și apoi pune mirodeniile.

Adaugă apoi cu grijă făina, fără să formezi cocoloașe, amestecând continuu. Pune și laptele iar la sfârșit albușurile bătute spumă (cu o lingură de lemn, amestecând ușor de sus în jos). Se pune în tavă (25X25cm) și se dă la cuptor pentru 80 min (primele 10 minute cu foc puternic, apoi la foc mic). După ce se coace, se lasă la răcit, apoi se pune la frigider și apoi se porționează și eventual se pudrează cu zahăr pudră.

Să aveți succes!!dsc09207

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s