1 Decembrie – reportaj de Moeciu

1 Decembrie n-a fost sa fie la conac, mi-aș fi dorit..însă am ales până la urmă varianta mai comodă pentru noi – o stațiune aproape de București ..cel puțin așa am crezut, dacă nu pui la socoteală coada de mașini de pe Valea Prahovei…

Am ajuns la Moeciu de Sus pe 1 Decembrie, după un drum de aproximativ 4 ore…paradele și festivitățile din localitățile de munte au îngreunat și mai mult traficul – din fericire pentru noi pornisem la drum montați, știam ce ne așteaptă!

În sfârșit, mini-vacanța pe care o aștepam de ceva vreme era la doar la câteva ore distanță de noi – ce mai conta?! Cu cât ne apropiam mai mult de munte, vedeam zapada, singurul lucru pe care ne doream cu adevărat să îl vedem. Am ajuns până la urmă la hotel (Mistral Resortcare era cocoțat în vârf de munte și înconjurat de pădurea de brazi. Mi-am verificat telefonul – nu aveam semnal! După câteva secunde de panică, m-am gândit că poate e un semn bun, nu ne va deranja nimeni, vom trăi 4 zile în ritmul nostru, fără să ne sâcâie cineva…și totuși, măcar ceva wifi?!

Timpul s-a scurs la jumătatea vitezei cu care eram obișnuiți – viața în capitală nu are replică în vârful muntelui…A nins fără ca cineva să se simtă tulburat de viscol și de drumuri înzăpezite. Muntenii și-au scos caii. Eram ca într-o poveste cu bunici, copii roșii în obraji, case cu hornuri fumegânde și brazi împodobiți cu ghirlande de zăpadă. Am dormit, am citit și am mâncat! Am și schiat…dar asta nu-i o poveste tocmai fericită..și nu pentru că n-ar fi fost frumos, mai mult pentru că am aruncat un sac de bani pe o pârtie de 64 de metri la Fundata.

Ce contează însă este că ne-am odihnit, copiii au avut cum să se joace (au avut și la hotel loc de joacă și sală de jocuri sportive) și ne-am întors acasă bine-dispuși (de data asta, la întoarcere, am făcut 2.40 min)!

dsc09555

dsc09550

dsc09544

dsc09560

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s