Delta Dunarii, apa si pamantul

Știi cum e când amâni un lucru iar după ce ești nevoit să îl faci te întrebi de ce ai tot amânat? Vorbesc despre Delta Dunării. Țânțari, șerpi, gâze și alte orătănii…cam asta era în capul meu de fiecare dată când mă gândeam la deltă. În niciuna dintre listele mele de călătorii nu era inclusă. Până într-o zi când a trebuit să plec. Trebuia să stăm în Tulcea unde mai fusesem și nu mă impresionase cu nimic, bineînțeles, dar de acolo ne făcusem planul să închiriem o barcă.

Am stat la Hotel Delta, chiar pe malul Dunării și de la ei am închiriat un vaporaș (eram în jur de 15 persoane)cu care am plecat pe ape. În luna mai, natura este atât de proaspătă și de primitoare încât m-a fermecat! Liniște, apă și un soare molcom. O briză ușoară mi-a pus culoare în obraji și pe nas, nu luasem cu mine o cremă protectoare..

Am văzut plutind nuferi tineri și lebede curajoase care au ieșit de pe după trestii și ne-au  întâmpinat bucuroase că le pășim în casă, am văzut cocoțat într-un vârf de copac Vulturul Codalb – stătea nemișcat și privea în zare, iar noi ne minunam crezând că-i vreo statuie. Departe, pe Lacul Nebunul, sute de pelicani făceau o forfotă pe care doar o ghiceam după mișcările aripilor – e zonă strict interzisă.

Și am mai văzut pe ici și colo căte o căsuță pitită la umbra sălciilor, cu bărcuțe priponite la fereastră, câte un cățeluș fidel care stătea de pază…era liniște și nu-mi auzeam decât gândurile. Nici urmă de țânțari, șerpi sau alte animăluțe care să mă sperie – cred că în lunile de vară se schimbă puțin lucrurile..

Am plutit pe ape aproape 6 ore. Am mâncat pe vapor și ne-am întors în oraș seara, toți fiind încântați de ce văzusem peste zi – o frântură din acest ținut brăzdat de ape. Abia aștept să văd și restul!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s