Mama de Vladi – in cautare de „chestii” baby friendly

Nu am mai fost plecată pe undeva de ceva timp…( aproape un an), asta pentru că ultimile luni de sarcină le-am prins în plină iarna și sincer, aveam ceva emotii și cu cele mai mici ieșiri; însă, jumatatea mea, Cristina, a fost mai prezentă împărtășindu-vă din experiențele ei.

În februarie a apărut în familia noastră un bebe baiețel, Vladimir Ștefan, un iubit, un scump, un cuminte , cu care abia aștept să plec în nenumărate locuri.

Primele luni au trecut val-vârtej și ne-am obișnuit cu noua viață, atât noi cât și Vladi. În timp ce el dormea, am răsfoit ceva pagini cu locuri „babyfriendly” unde aș putea merge în vacanțe cu el…totuși să pleci la drum cu un bebe mic înseamnă o oarecare responsabilitate si maturitate.

Până acum, 4 luni jumătate, pot spune că am tatonat terenul cu câteva ieșiri pe lângă București.

Prima ieșire a fost de Paște,  la bunici, la țară, în Jud. Teleorman. Ce pot spune…nu îmi aduc aminte decât că eram stresată ca bebe să fie bine, să doarmă, să mănânce, să nu fie agitat fiind multă lume…Ei bine, nu a fost chip să doarmă..cu chiu cu vai a adormit pe mine…și de oboseala a mâncat și mai puțin…dormind totuși pe drumul de întoarcere spre casă. Sigur, pentru această ieșire de 3-4 ore, am împachetat toată casa!

Când Vladimir a împlinit 3 luni, a trebuit să plecam la un botez al unei prietene, la Targoviște. Am spus să îl iau, să îl obișnuiesc cu lumea (îl și alaptez)…cum să îmi las acasă odorul? Am ajuns la 19:00 și la 21:30 am plecat!:))…Cred ca am zis tot ( Vladi a început să plângă de la muzica foarte tare și de aici a pornit totul)!

Timpul a trecut, bebe a mai crescut iar eu m-am mai liniștit.

La început de iunie aveam ceva de rezolvat la Brașov așa că am profitat de asta si am stat 4 zile. Am ales să plecăm joi după amiaza, așa încât să nu îi stricăm programul de peste zi. La 21:30 eram deja ajunși la destinație. Ne-am mobilizat, i-am făcut baița de seară, i-am dat să mănânce și l-am adormit – nu am vrut să simtă diferența. În mașină nu a dormit decât 30 minute, așa că seara a adormit repede.

Am ales să stăm într-un complex de apartamente (voi da detalii într-un alt post). Mi se pare că într-un apartament te poți adapta mai ușor, ai mai mult spațiu pentru tine și cu atât mai mult pentru copil. Aerul curat ne-a făcut să stăm afară, Vladi a dormit și s-a obișnuit repede. Am și ieșit în oraș, la restaurant, la Tratoria del Chianti (muzică ambientală, liniștit), Ceasu Rău (deloc baby friendly) sau în Poiana Brașov la Teleferic (poate fi considerat baby friendly). Vladi a stat liniștit în scoică lui cu girafa Sophie pe care o ronțăie mereu.

Planuri de viitor?!

Ne bate gândul să pornim în iulie către Austria cu mașina. Vladi se comporta exemplar…atât în mașină cât și pe drum…sigur, dacă ar dormi ar fi și mai bine! Voi reveni cu detalii despre plecarea din iulie..oriunde ar fi ea:)

Ce am învățat din aceaste plecări?

La început, e bine să ieși prin împrejurimi, lasă excursiile lungi după ce vezi cum se comportă. Cunoscându-ți copilul, este bine să pleci astfel încât să incerci pe cât posibil să nu îi strici programul (eu știam că Vladi, fiind într-o perioadă în care a devenit curios, nici in landou nu mai vrea să stea – dacă am fi plecat dimineața, sigur ziua ar fi fost compromisă, așa că, plecând seara, el a apucat să îți facă programul orelor de mâncare și somn normale).

Nu este nevoie să cari toata casa cu tine. La a doua ieșire am luat doar set dublu de haine, pampersi se găsesc oriunde :).  Doar strictul necesar, vitamina D, nici macar medicamente nu am luat – farmacii sunt pe toate drumurile. Nici cădița nu am luat-o..am învățat să facem baie în brațe la tati, în cada mare…Am plecat cu siguranță mult mai relaxați.

Am luat două jucării de acasă (cele pe care el le îndrăgește cel mai mult), câteva agățătoare prin mașină în care să dea cu picioarele și să tragă de ele ținându-l ocupat pe drum, câteva inele de dentiție, printre care favorita lui, Girafa Sophie.

Și cum se spune: părinți relaxați, copii fericiți! 🙂

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s