Robbie Williams – The Heavy Entertainment Show, Berlin 25/07/2017

Acum fix o săptămână, pe o ploaie măruntă, pe la 10 dimineața, mă aflam în fața arenei Waldbuhne din Berlin, pentru concertul lui Robbie Williams – The Heavy Entertainment Show, 2017. Știam că va ploua, mă pregătisem cu cizme de cauciuc (cei mai buni 39,9 lei investiți într-o achiziție de la Decathlon) și o pelerină luată ca suvenir din Paris cu câțiva ani în urmă; pantaloni de piele și geacă de piele. Aflată la marginea orașului Berlin, lângă Olympiastadion Berlin, arena unde se desfășura concertul era înconjurată de padure și căi ferate…pe lângă noi, porcii mistreți se plimbau nestingheriți..Am ajuns ușor acolo, cu U2 de la Klosterstrase până la Zoologischer Garten și apoi cu S5 până la Olympiastadion (o călătorie, pentru un singur sens de mers, valabilă două ore, zona AB a Berlinului costa 2.8 euro de persoană). 

IMG_2004

IMG_2005
Cafe Royal – sponsorul principal al acestui turneu

La arenă, deși mă aflam a nu știu câta oară la un concert al RW, nu mi-am imaginat că, deși ploua și se anunțase o vreme urâtă cu ploi abundente, fanii vor veni cu noaptea-n cap, cu corturi și adăposturi improvizate, cu saci și pelerine, cu scaune și saltele..Noi însă, aveam umbrele, pelerine și câte două picioare.

IMG_2009IMG_2008IMG_2007

La nemți însă, s-a dovedit a fi altceva ca până acum – organizați peste măsură, ne-au scris pe o listă în ordinea sosirii, ne-au dat numere (asta nu era o noutate) și ne-au promis primilor 100 din rând, acces înaintea tuturor! Am așteptat până pe la 11.30, când, așa cum au promis, organizatorii au împarțit primilor 100, brățări. Lucky us – 87 și 88! Apoi, cu brățări cu tot, fiecare și-a petrecut următoarele 3-4 ore după bunul plac. Noi am stat la o cafenea, am baut un ceai și am mâncat o plăcintă cu măr. Afară, pe la amiază, ploaia s-a oprit.

IMG_2003

În jurul orei 16.00 am revenit la arenă, ne-am așezat în ordinea numerelor de pe brățări la coadă, și, după ce ne-au controlat ca la aeroport, prin toate ungherele, ne-au invitat pe stadion. Nu oricum! Am mers doi câte doi, fără să avem voie să alergăm, însoțiți de bodyguarzi, până în fața scenei. Aici clip. Fără stres, fără călcat în picioare.

Ne-am așezat fix în fața scenei, am reușit să ieșim de câteva ori să ne luăm mâncare (erau persoane care vindeau wursti, apă, etc și care se plimbau printre noi cu niște coșuri prinse de brâu – acceptau cash) sau să mergem la WC.

IMG_2012IMG_2015

Cred că la ora 19.00 au început cei de la ERASURE. ODD – cam acesta este sentimentul..deși oamenii cântau și dansau, solistul trupei mi-a transmis acest sentiment de …ciudat. Se mișca ciudat și nu reușeam să-mi dau seama dacă o face intenționat sau pur și simplu așa era felul său de a se mișca. A trecut repede, toți eram nerăbdători să să înceapă RW.

La 8.30, după imn, a urcat pe scenă și Robbie Williams. Joy!!! Tot stadionul a sărit în aer, fani din toată lumea cântau și dansau cu o energie nemaipomenită! Am zis să filmez, chiar dacă aveam puțin inima strânsă și nu voiam să-mi scape din live nimic! Aici, începutul de show. Mi-a plăcut foarte mult! Ca întotdeauna, RW, a interacționat cu publicul în mod constant, de la intrarea pe scenă până la final; a adus un omagiu idolului său George Michael dar și solistului trupei Linkin Parck, Chester Bennington. Îmbrăcat în kilt, cu aceiași ‘tiger pants’ și tatuaje la vedere, s-a distrat și ne-a distrat pe toți timp de aproximativ 2 ore. Tematica show-lui, ringul de box, cu niște dansatoare superbe, cu lumini și o scenă în formă de chitară – just great! Ah, și fata pe care a chemat-o pe scenă, a fost pe deliciul tuturor!!!! (aici clip)

IMG_2063IMG_2076IMG_2029IMG_2032IMG_2034IMG_2040IMG_2048IMG_2079IMG_2081IMG_2084IMG_2086IMG_2089IMG_2090

La final, după Angels și My way, toți am dansat și am cântat pe piesa ‘Time of my life’ din Dirty dancing. Cheesy! 🙂

Am ieșit de pe arenă desul de ușor, toate trenurile erau redirecționate către oraș. Veneau la maxim 5 minute unul după celălalt.

Mai vreau!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s