La pomul lăudat – Sfântă Mărie la Hadar Chalet

Am plecat și eu, ca mai toată lumea, într-o scurtă mini-vacanță în preajma Sf. Mării. Am preferat să merg la munte, și, ca să nu ne lovim de aglomerația de pe Valea Prahovei, am ales o zonă mai ferită, spre Siriu. Auzisem despre Hadar Chalet (o fostă cabană de vânătoare a lui N. Ceaușescu) cu ceva vreme în urmă, așa că acum era momentul!

Am plecat din București cu mult entuziasm, în jurul orei 13.00, pentru 4 nopți de liniște în mijlocul pădurii – cu mesele incluse (de băut aveam să bem doar apă, restul se plătea suplimentar). Am ajuns la Chalet la ora 17.00, după câteva reprize de somn ale lui Vladi (la cele 6 luni ale sale, drumul a fost tocmai potrivit!). Acolo, la Chalet, telefoanele au rămas fără viață (semnal) – aveam în schimb wifi.

 

Un domn drăguț ne-a întâmpinat și ne-a făcut o scurtă prezentare a Chalet-ului – nu este foarte mare. Rămân impresionată de peisaj…chir eram în mijlocul pădurii. Chalet-ul însă nu m-a dat pe spate – văzusem cabane/ așezări și mai frumoase.

Urcăm în camera dublă (standard) de la etaj…și…ZBANG!…mă lovește ceva: o camera atât de…simplă, usor neîngrijită (un perete de lemn pe care se vad cuiele scoase, bătute, date cu vopsea să nu se vadă, unele scânduri rupte sau dezlipite), o usoară umezeală se simte în aer – baia neavând aerisire iar fereastra camerei – mică și ea – se pare că nu făcea față. …Și totuși..unde sunt camerele acelea drăguțe din poze și locul acela atât de lăudat??

Am rămas profund dezamagită de acest aspect, mai ales că am plătit pe acest sejur cât un bilet de avion în LA sau cât un sejur de 7 nopți în Austria sau cât o vacanta la Duni – Bulgaria (all inclusive) în plin sezon…Pentru ce????!!!!!!

Probabil pentru servicii..Da!! Oamenii de la Chalet erau acolo pentru orice – draguți, amabili, gata oricând să te servească. Mâncarea ecologică…da!!..a fost delicioasă, chiar dacă avea meniu prestabilit..puteai umbla usor la el.  Păi..cam atât…și totuși mi se pare foarte scump…..chiar și pentru atât!

Probabil că celelalte camere sunt mai aerisite, mai îngrijite, mai frumoase…dar trebuia să scoți mai mulți bani din buzunar.

Visam să stau la piscină…dar era murdară apa! Am vrut să mă plimb prin acele muuuuulte hectare de pădure – nu se putea decât cu ghid care costa 40 lei/pers. Nu ne-am dus..

Pastravaria
Pastravaria
Pastravaria
Pastravaria

Am stat în schimb și ne-am relaxat la aer curat, departe de orice zgomot, fără să ne sune telefoanele și am dormit și noi și Vladi destul de mult…Toți trei aveam nevoie de somn, eu cu atât mai mult! Am petrecut câteva zile avându-ne doar pe noi drept companie – noi doi și iubirea noastră.

Dacă aș mai merge? Nu!

Sunt convinsă că există locuri frumoase, poate chiar mai frumoase, și prin alte părți ale țării, cu mai puți bani aruncați.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s