Eu și toamna, la Bruxelles

Ne-am întâlnit săptămâna trecută la jumătate de drum, la Bruxelles – eu veneam dinspre sud, ea dinspre nord. Îmi pregătisem rucsacul în fugă, în seara de dinaintea plecării și știam ca mă așteaptă două zile lungi, contra-cronometru.

Travel kit by ANSWEAR.ro
Travel kit by ANSWEAR.ro

Am coborât grăbită din avion și am alergat cu sufletul la gură spre hotel. Sub picioarele mele încălțate în ghete, străzile se dilatau ca să îmi facă în ciudă. Cu telefonul în mână pe post de GPS, am traversat bulevarde necunoscute și am simțit de multe ori în urma mea, priviri iscoditoare.  Aveam ceafa transpirată de emoție când am ajuns la hotel – din câteva ferestre îmi zâmbiseră scârnav fete ușoare, aproape dezgolite. Am ajuns și mi-am lăsat valiza. Am pornit apoi, la fel de grăbită, spre inima orașului.

Și ea, toamna, mă însoțise încă de la început. Mă întâmpinase la aeroport, cu fular de ceață densă, zgribulită sub paltoane de damă.

Aveam căștile în urechi, telefonul în mână și trăgeam în plămâni mirosul ei, al toamnei frumos îmbracată cu palton de damă elegantMi-am deschis larg nările, mi-am întins brațele amorțite de la căratul valizei și m-am oprit să mă odihnesc sub ziduri de piatră dantelate. Soarele coborâse din cer pe pământ și, sub atingerea sa, natura se poleise în aur. De acolo, de sub umbrarul de frunze aurii, forfota orașului se derula nestingherită. Eu, mi-am ridicat gleznele amorțite și le-am atârnat la adăpostul ghetelor de piele.

www.answear.ro
ANSWEAR.ro

IMG_3738Într-un târziu m-am ridicat buimacă și am adulmecat mirosul fin de ciocolată. De pretutindeni! Sub limbă îmi stătea întreaga poftă, sfiită să dea valma în gura mea lacomă. La geamuri, sub perdelele brodate, pe talere subțiri și elegante, am recunoscut motivul iscodirii – bomboane de ciocolată de toate felurile și pentru toate gusturile îmi tulburau gândirea.

IMG_3747IMG_3746IMG_3748

In jurul meu, aceeași forfotă. Iar eu cu ea, toamna, ne-am întâlnit la jumătate de drum.

 

 

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2017.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s